940

Taximetrist bătut, şantajat şi abandonat

 

Trei bărbaţi sunt învinuiţi de procurori că l-ar fi şantajat pe un taximetrist, de la care au cerut 5 mii de euro.

În luna aprilie 2009 victima a sustras din locuinţa unuia dintre inculpaţi bunuri materiale, însă deoarece acesta a recuperat integral proprietarului prejudiciul material cauzat, urmărirea penală a fost încetată în legătură cu împăcarea părţilor.

Anul curent, bărbatul, din casa căruia s-au sustras bunuri materiale, fiind decis să se răzbune, a elaborat un plan criminal în scopul obţinerii unui profit material, şantajând victima sub pretextul de a-l pedepsi pentru cele comise anterior.

Acesta l-a rugat pe un amic să-l telefoneze pe taximetrist şi să ceară să fie transportat în mun. Bălţi. Pe drum însă a schimbat locul destinaţiei, solicitând să fie dus într-un sat din Orhei.

Ajunşi la destinaţie, taximetristul a fost ameninţat cu moartea de bărbat şi de un complice al acestuia, cerându-i 5 mii de euro. În acest răstimp instigatorul se ascundea la etajul doi al locuinţei pentru a nu fi demascat drept organizator.

După ce l-au bătut crunt, aceştia l-au ameninţat cu răfuiala fizică în cazul în care va anunţa poliţia despre cerinţa lor. În continuare, victima a fost transportată pe traseul Chişinău – Orhei şi abandonată în automobil.
Inculpaţii cu vârste cuprinse între 31 şi 47 de ani, riscă până la 13 ani de închisoare.
 
union.md

0