967

Trei poliţişti din Bălţi au fost condamnaţi la ani grei de închisoare

Doi ofiţeri operativi ai Comisariatului de Poliţie din Bălţi au fost condamnaţi la cîte şapte ani de închisoare, iar un coleg de-al lor - la doi ani şi jumătate pentru fabricarea probelor cu scop de estorcare de bani. Toţi trei au fost privaţi de dreptul de activa în organele MAI pentru o perioadă de cinci ani.

Poliţiştii organizau plasarea substanţelor narcotice diferitor persoane, după care le estorcau bani în scopul „prevenirii consecinţelor nefaste”. Totodată, cei trei impuneau persoane cu antecedente penale, printre care un minor, să plaseze drogurile, fiind ameninţaţi cu dosare penale dacă nu făceau ce li se cerea.

În total, în rezultatul activităţii infracţionale ale inculpaţilor, au avut de suferit zece persoane, de la care au fost estorcate aproximativ 35 de mii lei, iar o victimă chiar a fost nevoită să-şi vîndă automobilul pentru a scăpa de dosarul fabricat.

Potrivit probelor acumulate de procurori, inculpaţii au activat după schema criminală în intervalul lunilor martie-iunie 2010.

Poliţiştii au fost găsiţi vinovaţi de abuz de serviciu, corupere pasivă, violare de domiciliu, constrîngerea minorului de a face declaraţii mincinoase, păstrarea substanţelor narcotice în proporţii mari fără scop de înstrăinare şi atragerea minorului în activitate criminală.
noi.md
0