993

Fetiță de 4 ani, din Soroca, violată și ucisă de un amic al mamei sale


Caz de groază în orașul Soroca. O fetiță de doar 4 anișori a fost violată și omorâtă de un amic al mamei sale. Tragedia s-a întâmplat ieri, 2 aprilie.

Mama fetiței ucise, în vârstă de 28 de ani, petrecea timpul cu doi bărbați. După ce s-a terminat băutura, femeia a plecat la magazin după alcool, lăsându-și fetița de 4 ani în grija celor doi bărbați în stare de ebrietate.

Când s-a întors acasă, femeia și-a găsit copilul la pământ, dezgolit și cu picioarele pline de sânge.

Lângă fetiță se afla amicul femeii, un bărbat de 27 de ani. Acesta era și el dezgolit și plin de sânge în regiunea organului genital.

Cel de-al doilea bărbat dormea beat criță în odaia vecină. 

Poliția a venit la locul faptei pe la ora 20:00, după ce o rudă a victimei a telefonat la Comisariatului de poliție din raionul Soroca și a anunțat despre moartea fetiței.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că fetița a murit din cauza hemoragiei interne.

Potrivit Ministerului de Interne, bărbatul de 27 de ani este cercetat penal pentru viol. Dacă va fi găsit vinovat de „acţiuni violente cu caracter sexual”, bărbatul riscă până la 20 ani de închisoare sau detenție pe viață.

Acum o lună, Parlamentul a aprobat o lege organică, prin care a fost modificat Codul Penal al RM. Astfel, persoanele care vor fi condamnate pentru viol, în special asupra minorilor, vor fi supuși castrării chimice în ultimele 3 luni de detenție. Castrarea chimică va fi obligatorie, în cazul violării copiilor de până la 15 ani. Castrarea chimică constă în administrarea unui medicament special, tratament care duce la inhibarea ireversibilă a dorinţelor sexuale ale violatorilor. Legea urmează să intre în vigoare la 1 iulie 2012.
 
jurnal.md
0