1157

La o cafea cu Mariana Berdianu - Participantă la preselecţia "Fabrica de Staruri" 2012

Mariana Berideanu – cea mai tânără, şi una dintre cele mai talentate participante la Fabrica de Staruri din acest an. Pentru a afla în ce se ascunde secretul acestei dive, cât de pregătită este ea să învingă, şi până unde este gata să meargă, echipa Cafeluţa de Dimineaţă a invitat-o la o cafea!
Bună ziua Mariana
Bună ziua!
Ce înseamnă pentru tine participarea la Fabrica de Staruri?
E cea mai mare şansă de până acum,la noi în ţară, de a te lansa la nivel internaţional, având în vedere că proiectul va fi difuzat simultan în Moldova şi România. Prin participare, eu încerc să profit de această oportunitate unică.
Povesteşte ce se face în interiorul preselecţiei Fabrica de Staruri?
Nu sunt la curent cum s-au desfăşurat preselecţiile  din anii trecuţi, dar anul acesta au fost 3 etape: vocal şi prestaţie scenică; ingeniozitate şi improvizaţie; presiune psihologică. La prima este clar: juriul alege persoanele cu potenţial vocal, sau cu o abilitate de a interpreta deja bine-formată; la cea de-a doua etapă trebuie să-ţi demonstrezi personalitatea; iar la cea de-a treia, eşti testat psihologic dacă vei rezista presiunii de a sta în casa Fabricii 3 luni de zile (asta dacă vei reuşi să rămâi în proiect până la final).
Eşti de accord cu tot ce se petrece la preselecţii?
Nu contează dacă sunt de acord sau nu, trebuie să mă conformez regulilor dacă vreau să particip la proiect. Cei care îl organizează, ei decid ce se petrece la preselecţii. Iar cei care doresc să facă parte din el, trebuie să se ridice la măsura aşteptărilor juriului, care este format din profesionişti cu o experienta de alte două ediţii de ”Fabrica de Staruri” în spate. 
Ce părere ai despre concursul dat? Cât este de cinstit?
E un concurs fără precedent. De data asta, după cum au anunţat cei de la Moldcell, publicul va avea o mare parte în a regiza proiectul: întrebări directe de la spectatori, ba chiar şi sarcini din partea acestora, pe care participanţii vor trebui să le îndeplinească. Concursul,cina cu fabricantul preferat, organizat săptămânal etc. Aşa că, în viziunea mea, este probabil cel mai cinstit show de până acum.
La ce eşti gata pentru a învinge la Fabrica de Staruri?
Păi sunt gata să renunţ la viaţa personală pentru 3 luni de zile şi să fiu izolată de lumea exterioară tot atâta timp, să muncesc 7 zile pe săptămână şi să învăţ să devin un artist profesionist, pentru a surprinde plăcut publicul la fiecare concert.
Nu te deranjează că vei fi filmată în casa Fabricii de Staruri tot timpul?
Orice succes cere sacrificii. Iar după cum am zis mai sus, sunt gata să renunţ la viaţa personală pe 3 luni de zile.
Cum ţi se par concurenţii tăi?
Ceilalţi 11, care sunt puşi şi ei la ”bătaie” pentru a intra în proiect, sunt pretendeţi, cum sunt şi eu de altfel. Concurăm doar pentru 2 locuri din casă. Însă adevăraţii participanţi ai Fabricii, vom fi cei 16 (8 din Romania, 8 din Moldova). Da, vorbesc la viitor pentru că sper din suflet să intru. Şi totuşi, ceilalti 11 pretendenţi sunt buni. Sunt oameni cu personalităţi deja formate şi fiecare din ei este puternic o dată ce a ajuns tocmai până aici. Pentru că, vă spun eu, a fost foarte greu la casting.
Ce stil de muzică cănţi?
RnB, Rap, Hip Hop, Soul, şi combinaţii din astea 4 alternate cu Dubstep, techno, sau pop.
Cu ce doreşti sa uimeşti publicul?
Cu faptul că la ai mei 18 ani, ştiu exact ce vreau de la viaţă, vreau să o demonstrez tuturor şi sunt şi unica fată din ţară care face rap la nivel american. Ca dovadă la ceea ce spun, vin clasările mele de artist independent la nivel internaţional pe site-urile de renume ca Reverbnation, Soundclick (care l-a făcut faimos şi pe Soulja Boy), YouTube (sunt singura din Moldova cu 13’000 subscriberi pe site la moment).
La ce te aştepţi de la Fabrica de Staruri?
Dacă reuşesc să intru în proiect, voi avea parte, la sigur, de experienţă, provocări, lecţii de viaţă, promovare.
Cum ţi se pare juriul?
Este unul profesionist, după cum am menţionat mai sus. Îşi ştiu treaba bine.
Cu ce dificultăţi te-ai întâlnit până acum, la acest concurs?
Au fost momente de emotivitate în cadrul castingului pe care mi-aş fi dorit să le pot camufla. Dar niciodată nu am putut să-mi ascund adevăratele trăiri interioare. Sunt un om sincer. Din păcate, sau din fericire…
Cum te lupti cu emotiile pe scenă?
De la început e mai greu, mai ales dacă iţi lipseşte experienţa cu scena şi publicul. Dar le depăşesc. Am ceva timp de când mă ocup cu muzica şi m-am auto-educat să-mi transform emoţiile de scenă într-un energizer care mă ajută să fiu ”vie” în timpul prestaţiilor.
cafeluta.md
0