704

Succesul în carieră vine din modul în care ne setăm creierul!

Mulţi afacerişti şi mulţi carierişti caută succesul. Îl caută în cel mai adevărat sens al cuvântului şi mulţi nu reuşesc să dea de el. Şi eu îl caut şi nu-mi este deloc ruşine să spun că nu l-am găsit, nici în condiţiile în care muncesc din greu pentru el. Problema este că muncesc haotic, fără ţintă şi asta fac mulţi oameni. 

Un prieten foarte bun a găsit reţeta succesului în afaceri şi în carieră. Cel puţin, pentru el funcţionează de minune. Omul este grafician freelancer. Îi place ce face, o face cu pasiune, cu motivaţie şi entuziasm. Este supraîncărcat de proiecte şi termene limită. Dar cum reuşeşte să se bucure de viaţa profesională şi de cea personală într-un fel necunoscut mie?

Se trezeşte dimineaţa foarte devreme şi se culcă seara extrem de devreme. Dimineaţa începe la el la ora 6 şi ora de somn vine la ora 22:00. Niciodată nu trece peste această oră.

Dimineaţa îşi face un dus, bea cafeaua şi se îmbracă din cap până în picioare ca şi cum s-ar duce la birou. Am mai întâlnit această idee în cazul multor antreprenori care muncesc de la domiciliul personal.

10 lucruri pe care şefii nu le spun angajaţilor!  

Apoi urmează munca, munca neoprită decât de pauze mărunte de maxim 5 minute. Totul continuă timp de 10-12 ore. Toate lucrurile sunt organizate de cu seară, biroul lui e plin de post-it-uri, organizate pe culori, organizate pe mărimi şi forme. Fiecare îi aminteşte de anumite sarcini şi responsabilităţi, unele legate de afaceri, altele legate de viaţa personală şi necesităţile ei.

Leadership de succes în 5 reguli esenţiale!  

Întrebat care este secretul lui, îmi răspunde că totul stă în maniera în care gândeşte, în maniera în care alege să gândească, să perceapă lucrurile din jurul său. Are, de fapt, un plan de afaceri doar pentru el, pentru persoana lui. Ştie care sunt scopurile şi misiunea spre care tinde, are o viziune şi urmăreşte doar sarcinile care îl duc mai aproape de misiunea sa. Vrea să îşi deschidă o şcoală cu predare de cursuri de grafică. Până atunci mai are puţin de muncă.

Cum ne îmbunătăţim viaţa profesională!  

Orice sarcină grea este împărţită în bucăţi uşor de "digerat". Nu amâna nimic şi rezolva totul în ordinea priorităţilor. Nu neglijează niciun aspect din viaţa profesională şi nici din cea personală. Nu are timp de ieşiri sau de filme, de Facebook sau de Twitter şi se relaxează cu cele mai simple proiecte de grafică pe care le primeşte sau gătindu-şi ceva. Este foarte chibzuit din punct de vedere financiar.

L-am întrebat dacă nu e stresant. Mi-a spus că nimic nu e stresant când lucrurile funcţionează perfect şi atunci când ştii că îţi eşti dator să reuşeşti în viaţă şi să îţi îndeplineşti visul care te motivează să mergi mai departe.

Per total, reţeta succesului funcţionează la el şi poate funcţiona şi la noi. Ingredientele de care avem nevoie: un vis de mărimi potrivite, o cană de motivaţie, câteva linguri de entuziasm, pasiune din plin, cât să pună lucrurile în mişcare, organizare cât încape, chibzuinţa financiară, mult optimism, ore decente de somn şi una bucata viziune!

ECO.MD

0