627

Baghirov reținut la Moscova, dar eliberat

(UPDATE 10.30) Pe blogul său, Eduard Baghirov scrie că după ce a aflat că se află în căutare federală, acesta a mers la secția de poliție, unde a fost reținut. „După asta, am mers la Procuratură, unde toți au rîs de clownii moldoveni și eu am fost eliberat. Asta pentru că Constituția Federației Ruse nu permite predarea cetățenilor săi, mai ales din motive politice. Așa că la mine totul e ok”, scrie scriitorul rus.  

(UPDATE 10.16) Site-ul Ridus informează că Baghirov a confirmat că a fost arestat ieri, 31 ianuarie, la Moscova, însă spune că se află deja la libertate. Scriitorul rus promite că va veni cu detalii pe blogul său.

Cetățeanul rus, Eduard Baghirov, evadat din arestul la domiciliu, după ce a fost acuzat de autoritățile moldovenești de organizarea evenimentelor din aprilie 2009, a fost reținut la Moscova, transmite Ria Novosti.Amintim că Baghirov era dat în căutare internațională. 

UNIMEDIA amintește că la 13 octombrie 2011, instanța a decis ca scriitorul rus Eduard Baghirov, suspectat de implicare în evenimentele din 7 aprilie 2009, să fie cercetat în stare de arest la domiciliu. La 19 octombrie, Procuratura Generală a informat că Baghirov a dispărut și este anunțat în căutare generală. Tot, la 19 octombrie, bloggerul a acordat un interviu presei ruse, în care a declarat că a fugit din Republica Moldova. Acesta a trecut vama moldo-ucraineană și a luat avionul spre Moscova, acolo unde se află la moment.

unimedia

0