942

Un hacker roman de 20 de ani, cercetat pentru spargerea serverelor NASA si ale armatei SUA



 
Un hacker roman din Timisoara, in varsta de 20 de ani, a fost retinut de DIICOT, fiind acuzat ca a spart serverele NASA si ale armatei Statelor Unite si pentru atacuri informatice la adresa site-urilor guvernului SUA si al Pentagonului, potrivit unui comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.


Potrivit Mediafax, hackerul este cunoscut sub numele de TinKode.


"In sarcina invinuitului se retine ca a lansat atacuri informatice  si a accesat fara drept mai multe servere apartinand armatei Statelor Unite ale Americii, in scopul obtinerii de date confidentiale, pe care le-a copiat si transferat in mod neautorizat in propriul sistem informatic", se arata in comunicat.  "Prin acelasi mod de operare, invinuitul a compromis si server-ul web apartinand National Aeronautics and Space Administration (N.A.S.A.)".


Potrivit DIICOT, hackerul a postat datele informatice pe un blog si pe un site.

"In sarcina invinuitului se mai retine ca a accesat in mod neautorizat, lansand atacuri informatice  asupra sistemului informatic si paginii de web apartinand Guvernului SUA, respectiv Departamentului de Aparare - Pentagon", se spune in document.


Hackerul a conceput un program pe care l-a scos la vanzare pe blog-ul personal, unde a postat si o inregistrare video care a surprins atacurile informatice exercitate asupra site-ului oficial al administratiei americane.

Sistemele informatice atacate au fost blocate temporar, restrictionandu-se astfel accesul la acestea si perturbandu-se in mod grav buna lor functionare.


Procurorii DIICOT colaboreaza in instrumentarea cauzei cu autoritatile judiciare americane - FBI si cu reprezentantii NASA.


TinKode a spart in aprilie 2011 serverele Agentiei Spatiale Europene, fapt confirmat de agentie, iar in mai a a spart un server al Centrului de Zbor Spatial Goddard al NASA, obtinand acces la date confidentiale.

Intr-un interviu pentru Network World de anul trecut, TinKode a declarat ca spargerea serverelor agentiilor spatiale este un hobby si ca daca cineva vrea sa il angajeze "discutam, nicio problema".


"Nu fac lucruri rele. Gasesc informatia si o fac publica. Apoi le trimit un email pentru a-si repara problemele. Este ca un audit pe securitate, dar gratis", a spus el.
 
hotnews
0