1081

Un sat din raionul Briceni a fost atacat de tîlhari înarmaţi


Frica a pus stăpânire pe locuitorii satului Grimăncăuţi din raionul Briceni. Asta după ce, în doar câteva zile, mai multe familii au fost victime ale jafurilor cu mâna înarmată. 
 
Poliţia nu a dat încă de răufăcători, iar oamenii aleg să se apere singuri, transmite postul PublikaTV.
 
Oamenii spun că sunt vizate, în primul rând, cele mai înstărite familii din sat şi că sunt nevoiţi să se înarmeze, ca să se apere de hoţi.
 
„Spuneau că  a fost schimb de focuri, împuşcau cei din casă şi cei de afară. Dar până când nu se şti cine sunt”, a menţionat o femeie.
Poliţia nu i-a identificat, deocamdată, pe răufăcători. Acest lucru îi înspăimântă pe locuitorii satului Grimăncăuţi.
 
„Este periculos deamu, ne temem şi noi. Suntem aici, avem copii”, a spus o localnică.
Pentru a-i mai calma pe oameni, primarul din localitate a constituit garda populară. În fiecare seară, mai mulţi bărbaţi, fără arme, patrulează localitatea.
„A fost organizat lucrul patrulelor populare. Se duce lucrul în rândul agenţilor economici care au angajaţi străini în teritoriu. Va fi identificată fiecare persoană”, a menţionat primarul satului Grimăncăuţi, Dvorschi Vitalie.
 
Poliţiştii susţin că de la începutul acestui an în raionul Briceni au fost înregistrate două cazuri de tâlhării şi un furt. Oamenii însă, spun că au fost mai multe cazuri.
 
point.md
0