La minister, ca acasă
Boris Focşa a instaurat dictatura în instituţia pe care o conduce. El a semnat abuziv un ordin prin care a limitat accesul în minister.
Demnitarul a interzis eliberarea permiselor de acces în instituţie, fără aprobarea lui personală. Am încercat să facem rost de document, dar Focşa ne-a luat-o pe dinainte.
Ministrul a reacţionat în acest fel după ce săptămâna trecută, o echipă Jurnal TV a trecut pe la consilierul său, Dumitru Acriş, să-i înmâneze trofeul „Cârlanul de aur”, o tradiţie a emisiunii Ministerul Adevărului. El a ordonat ca secretara sa să fie informată despre toate persoanele care vor să se întâlnească cu vreunul dintre angajaţii instituţiei.
Astăzi, însă, de dimineaţă ministrul a negat existenţa ordinului.
Peste două ore după discuţia cu Boris Focşa, reporterul Jurnal TV a mers la Biroul de Permise al Guvernului. Acolo, responsabilii au refuzat să-i elibereze permis fără indicaţia secretarei ministrului.
45 de minute - atât s-a lăsat aşteptat permisul.
Pentru a afla cine minte - angajaţii ministerului sau Boris Focşa - am cerut Serviciului de Pază al Guvernului să ne arate ordinul. Dar am întârziat.
Secretarul General al Guvernului susţine că un astfel de ordin ar fi o depăşire de atribuţii.
Boris Focşa a restricţionat accesul în instituţia pe care o conduce la o zi după difuzarea emisiunii Ministerul
point.md