Înainte de a muri, oamenii spun de obicei ce regretă că nu au făcut în această lume. Compozitoarea britanică Bronnie Ware a scris despre "cele mai întâlnite" regrete pe care oamenii le au înainte de a trece în lumea celor de dincolo, scrie Adevărul.
Aceste regrete sunt:
- Să fi avut curajul să-mi trăiesc propria viaţă, nu viaţa pe care alţii o aşteptau de la mine
Atunci când oamenii își dau seama că viața lor se apropie de final încep să se gândească la anii care au trecut și, de cele mai multe ori, realizează că și-au îndeplinit mai puțin de jumătate din vise.
- Să mă fi lăsat să fiu fericit
Înainte de a muri, oamenii înțeleg faptul că fericirea este o chestiune de alegere. Din cauza comodității, a rutinei sau a conveniențelor sociale, cei mai mulți dintre noi ne amăgim că suntem mulțumiți.
- Să fi avut curajul să îmi exprim sentimentele
Pentru a nu intra în conflict cu cei din jurul lor, mulți oameni aleg de-a lungul vieții să-și reprime cumva sentimentele, iar nu de puține ori ajung astfel să se mulțumească cu o viață mediocră. Iar în unele cazuri, ajung chiar să se îmbolnăvească din cauza amărăciunii și resentimentelor.
- Să fi menţinut o legătură mai strânsă cu prietenii
Mulți dintre cei pe care i-a vegheat în ultimele momente ale vieții, i-au spus lui Bronnie Ware că un alt regret important este acela legat de prietenii din tinerețe, pe care, din diverse motive, i-au uitat.
- Să nu fi muncit atât de mult
În special bărbații sunt cei care regretă cel mai mult faptul că și-au petrecut mare parte din viață la serviciu, în loc să-și vadă copiii crescând sau să fie alături de partenerul de viață, mai spune Bronnie Ware.
union