677

Căpitanul de pe Concordia a comandat cina după impactul navei

Ancheta în cazul naufragiului navei Concordia continuă. În paralel, apar și informații uluitoare de pe navă, care spun povestea ultimelor ore de dinainte de naufragiu, informează evz.ro.

După ce presa italiană a dezvăluit că Francesco Schettino a băut vin cu o tânără blondă din Republica Moldova, cu puțin timp înainte de naufragiul navei, un bucătar susține că Schettino a comandat cina pentru el și o femeie după ce nava a lovit stâncile din apropierea țărmului italian.

Bucătarul Rogelio Barista a declarat la un post TV filipinez, preluat apoi de CNN, că Francesco Schettino voia să mănânce la mai puțin de o jumătate de oră după impact. 

„Ne întrebam ce se întâmplă. Am realizat că ceva nu este în regulă. Lucrurile din bucătărie începuseră să cadă din sertare și ne-am dat seama că situația era foarte gravă”, a afirmat Barista. Potrivit acestuia, căpitanul a comandat cina vineri seara, la ora 22:30. Autoritățile au dezvăluit ulterior că nava a lovit stâncile la 21:41.

„Am o experiență de 12 ani ca bucătar pe navă. Am fost martor la incendii de proporții așa că nu îmi era frică. Mă întrebam însă ce face căpitanul, de ce era încă în restaurant”, a mai spus bucătarul de origine filipineză. 

Presa italiană a speculat că marinarul italian încerca să impresioneze o tânără blondă. Proprietara navei, Costa Cruises, a precizat că femeia a urcat pe navă chiar în ziua aceea și s-a înregistrat. 

„Compania va transmite autorităților identitatea femeii și numărul biletului cu care a urcat pe Concordia”, se arată într-o declarație a Costa Cruises.

Tânăra din Republica Moldova, Domnica Cemortan, neagă însă că ar fi fost alături de căpitanul navei în momentul naufragiului. Ea a declarat că în acea seară nu lua cina cu Francesco Schettini, ci cu nişte prieteni.

Nava Concordia, cu 4200 de persoane la bord, a naufragiat vineri seară. Până în acest moment, bilanțul arată că 11 oameni au murit și 21 sunt dați în continuare dispăruți.

jurnal

0