976

Băsescu: Consolidarea parteneriatului cu Moldova rămâne o prioritate a României și în 2012

Foto: dcnews.ro
Președintele Traian Băsescu s-a întâlnit joi la Palatul Cotroceni cu șefii misiunilor diplomatice străine acreditate în România. "2011 a fost un an dificil, în care crizele economică, financiară, umanitară și uneori politică au pus din nou la încercare guvernele si populația lumii", a declarat Traian Băsescu la începutul discursului susținut în fața ambasadorilor. Potrivit președintelui român, "consolidarea parteneriatului special cu Moldova rămâne o prioritate a diplomației române", scrie hotnews.ro

"Am încurajat și încurajăm demersurile privind conectarea piețelor de energie din Moldova și Ucraina la rețeaua europeană", a mai spus Traian Băsescu cu referire la țara noastră. "Totodată, nu pot decât să salut decizia UE din decembrie de lansare a negocierilor cu Moldova pentru constituirea zonei de liber schimb aprofundat și cuprinzător", a mai adăugat Băsescu.

În cadrul intervenției sale, șeful statului român a punctat și câteva priorități ale României în anul 2012. Printre acestea se numără susținerea aspirațiilor europene și euroatlantice ale Georgiei, sprijinirea aderare la UE a statelor din Balcanii de Vest, consolidarea dialogului cu Federația Rusă.

La eveniment au fost invitați ambasadorii străini acreditați la București. Traian Băsescu nu a făcut comentarii cu referire la protestele care au loc în România în ultimele zile.

Sursa: UNIMEDIA

0