936

Vindea moldovence tinere la preț de 2000 dolari


Recent, o femeie în vârstă de 53 de ani, a fost reținută, fiind bănuită de trafic de fiinţe umane şi proxenetism a tinerelor moldovence. Tinerele erau racolate pentru a practica prostituția, în statele Uniunii Europene.
 
Astfel, oamenii legii au reţinut autobuzul de pe ruta Bălţi-Odesa, iar printre pasageri au identificat două potenţiale victime. Fetele, în vârstă de 19 şi respectiv 20 de ani, fac parte din familii social-vulnerabile. 
 
Acestea urmau să ajungă în Cipru.Totodata, investigaţiile poliţiştilor au scos la iveală şi faptul că, pe parcursul anilor 2004-2009, suspecta a racolat 30 de tinere. Fetele în vârstă de până la 28 de ani, au ajuns la muncă în Cipru, Turcia şi Emiratele Arabe Unite. 
 

De asemenea, ancheta a mai stabilit că tot în această perioadă, proxeneta a traficat şi două minore, la fel, pentru prestarea serviciilor sexuale, în cluburi de noapte din UE. Pentru o moldoveancă traficată, suspecta primea o sumă de bani, de la 1.000 la 2.000 de dolari.Cercetările continuă în vederea identificării și stabilirii tuturor circumstanțelor, membrilor și victimelor acestui caz.În prezent, moldoveanca este cercetată penal.  
 

Dacă va fi găsită vinovată aceasta risccă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 15 ani. 
 
point.md
0