911

Contrabandă cu tutun şi cafea


Mărfuri nedeclarate controlului vamal la frontiera Leuşeni – Albiţa. Este vorba despre trei tentative de scoatere şi introducere ilicită a bunurilor, care au fost contracarate de oamenii legii.
 
Într-un automobil ,"Mercedes 316 CDI", înmatriculat în Ungheni, care se deplasa din Italia în R. Moldova cu colete,au fost depistate bunuri nedeclarate , precum: cafea, USB Flash Drive, baterii încărcătoare şi casete.
 
Într-un alt microbuz, de aceiaşi marcă, a fost găsit un motor uzat. Acesta aparţinea unui student de la o universitate din Moldova , care se deplasa în calitate de pasager din Italia în R. Moldova. Motorul nu a fost inclus în declaraţia de tip DV-6 pe care acesta a completat-o şi era acoperit de ochii vameşilor cu colete şi transmisiuni.
 
În cel de al treilea caz, este vorba despre reţinerea unui cetăţean al statului Israel, care a încercat să scoată din R. Moldova şi să ducă în România 71 de kg de produse pentru narghilea(tutun şi arome). Marfa a fost găsită în portbagajul autoturismului de model ,,Mazda", înmatriculat în străinătate.
 
La moment se efectuează cercetările de rigoare, pentru ca persoanele implicate în aceste cazuri să fie pedepsiţi conform legii în vigoare.



 
 
point.md
0