838

Incidentul de la frontiera moldo-română, în atenția miniștrilor de Externe de la Chișinău și București



Șefii dimplomației de la Chișinău și București, Iurie Leancă și Teodor Baconschi, au discutat ieri seara în cadrul unei convorbiri telefonice despre incidentul de la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați.
 

Discuția a avut loc la inițiativa oficialului român.

Miniştrii şi-au exprimat regretul pentru producerea acestui incident, efectuând un prim schimb de opinii pe marginea anchetelor conduse de organele abilitate ale ambelor state. În acest sens, a fost subliniată importanţa unei investigaţii minuţioase şi cooperării strânse dintre autorităţile Republicii Moldova şi României pentru elucidarea tuturor circumstanţelor acestui caz. Interlocutorii, de asemenea, au convenit să menţină contactul pe durata cercetării incidentului.
 

Vă amintim că ieri dimineața, un cetățean al R. Moldova a fost rănit de un polițist de frontieră român pentru că a refuzat să oprească mașina la solicitarea acestuia. Ba mai mult, tânărul a încercat să lovească cu mașina polițistul după care s-a retras pe terioriul R. Moldova.
 

Autoritățile române au pornit un dosar penal pe numele băiatului, pentru trecerea ilegală a frontierei și ultraj.

De asemenea, s-a constatat că tânărul avea căptușită mașina cu țigări pe care intenționa să le introducă prin contrabandă pe teritoriul României.
 
union
0