802

După ce l-au împușcat pe Vadim, l-au pus cu fața pe asfalt încercând să-l aresteze

Pentru a afla mai multe detalii despre circumstanțele în care a avut loc tragedia în care un tânăr nevinovat a fost împușcat de un pacificator, echipa TIMPUL s-a deplasat la fața locului.
 
Din cele relatate de prieteni, Vadim Pisari şi Constantin Bologan, doi tineri din satul Pârâta, s-au pornit în dimineaţa lui 1 ianuarie la Vadul lui Vodă cu maşina unui amic, pentru a întâlni un prieten ce trebuia să vină de la Chişinău. 
Vadim Pisari avea carnet de doar o săptămână La volan era Vadim Pisari, care-şi luase permisul de conducere cu o săptămână în urmă. Cei doi tineri, văzând că persoana pe care o așteaptă nu vine, după ce şi-au făcut plinul la benzinăria din oraş, au făcut cale întoarsă spre casă. La trecerea prin postul forțelor pacificatore, după ce nu au oprit la indicatorul STOP, militarii au deshis focul asupra vehiculului.
 

Din cele patru gloanţe care au nimerit în maşină, cel care i-a fost fatal l-a atins pe Vadim Pisari în coloana vertebrală.
A crezut că "scapă ușor"? „După ce au tras mai multe gloanțe, militarii l-au scos pe Vadim din maşină şi l-au culcat cu fața pe asfalt, probabil, în tentativa de a-l aresta. Militarul încerca să îi ştergă sângele cu o cârpă şi spunea că nu e nimic grav - este doar o zgârâietură. După ce a văzut că starea lui Vadim este extrem de gravă, pacificatorul, născut la Bender, a chemat salvarea”, ne-au declarat câțiva tineri din sat cărora Constantin Bologan le-a povestit prin ce-a trecut.
timpul
0