1171

Televizorul viitorului: 4 milimetri grosime


LG va prezenta săptămâna aceasta primul televizor OLED (Organic Light-Emitting Diode) de 55 inchi, o tehnologie care oferă ecrane subţiri, culori clare şi viteză de reacţie mai mare decât a altor televizoare.
 

Organic LED - OLED - este utilizat pe scară largă la smartphone-uri, cum ar fi Samsung Galaxy S2, dar până acum, fabricarea unor ecrane mai mari era prea scumpă. Televizorul, care are doar 4mm grosime şi cântăreşte 7.5 kg, va fi lansat la Consumer Electronics Show din Las Vegas în această săptămână.
 
Contrastul său este de 100K:1, gama de culoare este superioară celei posibile pe un LCD-TV, iar viteza de reacţie a acestor OLED-uri este de 1.000 de ori mai mare decât a unui cristal lichid.
 
LG susţine ca a descoperit un nou proces de fabricaţie, care face ca producerea acestui televizor să fie mult mai ieftină. Cu toate acestea, compania nu a precizat care va fi preţul de vânzare al produsului.
 
Sony, dar şi alţi producători au prezentat un astfel de produs, dar la dimensiuni mai mici şi care îşi schimbau culorile în funcţie de unghiul din care se privea la televizor.
 
union


0