929

Au tras de bucurie cu puşca în aer şi 3 sate au întâlnit Anul Nou pe întuneric

Locuitorii a trei sate din raionul Ialoveni au întâlnit Anul Nou pe întuneric, după ce cineva a tras cu arma de vânătoare în direcţia liniei de curent electric. Spre fericire, nimeni nu a avut de pătimit, iar furnizarea curentului electric a fost restabilită la scurt timp după incident, a comunicat pentru Info-Prim Neo Vasile Gribincea, şef comunicare Red Union Fenosa. 


Potrivit lui, pe 31 decembrie, 2011, la ora 22.25, la Dispeceratul central Red Union Fenosa au apelat locuitori din trei sate - Gangura, Alexandrovca şi Misovca din raionul Ialoveni, care au reclamat lipsa tensiunii. O brigadă operativă de intervenţie a stabilit în scurt timp, în urma inspectării liniei de 10 kV, care alimentează aceste trei localităţi, cauza absenţei tensiunii şi anume faptul, că în conductori s-a tras cu o armă de vânătoare. În rezultatul lovirii directe cu o încărcătură de alice, unul din conductorii de aluminiu a fost rupt, căzând la sol. 

„Montorii au rămas uimiţi văzând capătul conductorului zdrobit de alice, multe dintre care au rămas înfipte în metalul moale din care este confecţionat conductorul. Localnici din satul Alexandrovca, unde a fost „împuşcat” conductorul de 10 kV, au confirmat angajaţilor de la Red Union Fenosa că, într-adevăr, cineva a tras cu puşca în aer şi a nimerit în linia electrică, dar că nu a făcut-o intenţionat, ci... de bucurie, că vine Anul Nou. În consecinţă, toată lumea a întâlnit Anul Nou pe întuneric. Spre satisfacţia petrecăreţilor, lumina a reapărut în casele lor în minutul 17 al zilei de 1 ianuarie 2012, astfel încât au putut continua veselia până spre dimineaţă”, a spus Vasile Gribincea. 


Furnizorului de energie i-au trebuit circa 2 ore pentru a remedia acest incident. Reprezentantul Red Union Fenosa notează că situaţia doar pare amuzantă, deoarece persoanele care au tras cu puşca în linia electrică, precum şi altele, care s-au aflat în apropiere, s-au expus unui real pericol de electrocutare cu consecinţe grave. Compania atrage atenţia populaţiei să manifeste precauţie în apropierea instalaţiilor electrice şi să respecte strict regulile de securitate. 
 
info-prim
0