923

O fetiţă a născut la 13 ani. Tatăl copilului este cu 50 de ani mai în vârstă

O fată de numai 13 ani, care suferă de afecţiuni cardiace, a născut un băieţel de 3,2 kilograme la maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi. Tatăl copilului e un bărbat de 63 de ani. Adolescenta a fost transportată de urgenţă cu un elicopter de la Bârlad, transmite REALITATEA.NET.
 
În prezent, starea de sănătate a fetei e stabilă, la fel şi cea a bebeluşului. După ce va fi externată, minora se va întoarce într-un centru de plasament din Vaslui.
Din spusele victimei, se pare că agresorul a violat-o de mai multe ori, iar părinţii au descoperit sarcina când era prea târziu.
 
Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru bărbatul de 63 de ani, cu propunerea de arestare preventivă pentru săvârşirea unui act sexual cu un minor.
Două surori au născut la 11, respectiv 12 ani
 
Mamele-copii nu mai sunt de mult o raritate în România. La Iaşi, de exemplu, la 140 din 5.000 de naşteri pe masa doctorului stă o adolescentă între 13 şi 17 ani.
Primul caz celebru a fost semnalat în 2001, când o fetiţă de 12 ani a adus pe lume, la maternitatea din Făgăraş, un băieţel de aproape 3 kilograme. Sora fetei a născut la o vârstă chiar mai fragedă, la 11 ani. În familia de romi a fetelor, aceste evenimente nu au fost socotite drept neaşteptate.
 
Mamă la 5 ani
 
Cea mai tănară mamă din lume este peruana Lina Medina. În 1939, la vârsta de 5 ani, 7 luni şi 21 de zile, fata a născut prin cezariană un băiat. Cazul a intrat în istoria medicinii. Medicii au stabilit faptul că fata avea aparatul reproducător complet dezvoltat şi avusese primul ciclu la doar 2 ani şi jumătate.
 
voceabasarabiei
0