870

Atacuri KAMIKAZE la Damasc



 Peste 30 de persoane au fost ucise și mai mult de 100 au fost rănite în două atentate sinucigașe cu masină-capcană, comise la Damasc, Siria. 
 
Cele două atentate au vizat două clădiri ale serviciilor de securitate din Damasc, a anunțat Faycal Meqdad, adjunctul ministrului sirian de Externe, transmite AFP. "Sunt peste 30 de morti si peste 100 de raniti in cele doua atentate de astăzi", a declarat Meqdad presei, la locul unuia dintre atacuri.
 
"Doua atentate, comise de kamikaze la bordul unor mașini-capcană, au avut loc la Damasc împotriva unui sediu al securității de stat și împotriva uneia dintre filialele serviciilor de securitate", a anunțat anterior televiziunea publică siriană.
 
"Primele elemente ale anchetei sugerează responsabilitatea al-Qaeda", a adăugat o bandă afișată pe ecran.
Potrivit unor martori, cele două atentate au avut loc în cartierul Kafar Sousse. O mașină a încercat să forțeze intrarea în sediul securității de stat, iar alta a explodat în fața unei clădiri a serviciilor de securitate.
 
Aceste atentate, fără precedent de la războiul între președintele Hafez al-Assad și mișcarea Frații Musulmani din anii '80, au intervenit la o zi după sosirea la Damasc a unei echipe de observatori ai Ligii Arabe, formată din observatori în domeniul securității, specialiști in drept și în administrație, după semnarea unui acord luni.
 
Regimul președintelui Bashar al-Assad se confruntă de 9 luni cu o mișcare de contestare fără precedent, iar reprimarea acesteia s-a soldat cu moartea a cel puțin 5.000 de persoane de la jumătatea lui martie, potrivit unei estimări ONU. Autoritățile, care atribuie violențele unor "bande armate", au evocat însă peste 2.000 de morți in rîndul armatei și serviciilor de securitate.
 
point
0