872

Poliţişti reţinuţi pentru escrocherie

  Doi poliţişti din cadrul Comisariatului de poliţie a raionului Ceadîr-Lunga au fost reţinuţi de către colaboratorii Direcţiei generale teritoriale Sud a Centrului anticorupţie pentru că ar fi estorcat 1000 de dolari SUA de la un cetăţean.
 
n urma acţiunilor întreprinse la 22 decembrie, de către colaboratorii CCCEC, în faţa sediului postului de poliţie din s. Copceac, raionul Ceadîr-Lunga, a fost reţinut unul din poliţişti, în urma primirii sumei de 1000 dolari SUA de la un cetăţean, pentru nu-l atrage pe ultimul la răspundere penală pentru sustragere.
 
În urma percheziţiei corporale, asupra inspectorului operativ de sector s-au depistat 10 bancnote a cîte 100 dolari SUA marcate „mită CCCEC".
 
Momentan, ambii bănuiţi sunt deţinuţi în IDP a CPR Cahul, fiind cercetaţi pentru săvîrşirea infracţiunii de corupere pasivă, prevăzute la art.324 al.2 lit. b) şi c) Cod penal, riscînd o pedeapsă cu privaţiune de liberatate de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 u.c. cu privarea de dreptul de a ocupa o anumită funcţie pe o perioadă de la 2 la 5 ani.
 
voceabasarabiei

0