1231

Top - cele mai bune camere foto din 2011

 Vă prezentăm un top cu cele mai bune dintre cele mai bune camere foto lansate în 2011. De la dSLR-uri şi până la camere compacte, anul acesta a adus pentru pasionaţii de fotografie şi pentru profesionişti o serie de aparate care au dus cu un pas mai departe calitatea imaginii.

1. Nikon D7000 (body only) - cel mai bun dSLR (pro)

Părţi bune pentru clasa sa, Nikon D7000 oferă o performanţă excelentă. Controlul aparatului este simplificat faţă de modelele anterioare sau mai bine spus butoanele de control sunt mai ergonomice si aşezate mai comod pentru utilizator. În acelaşi timp, o altă bilă albă pentru Nikon D7000 este compatibilitatea dublă cu cardurile SDXC, prin slotul dedicat.

Părţi slabe Din nefericire, iar acest lucru va fi afirmat de mulţi, Nikon D7000 nu poate filma la 1080/30 p.
Concluzie şi preţ Nikon D7000 este un dSLR excelent pentru fotografii profesionişti sau cel putin experimentaţi. Soluţia este relativ ieftină, dacă o raportăm la clasa de aparate din care face parte.

2. Canon EOS Rebel T3i (cu obiectiv 18-55mm) - cel mai bun dSLR sub 1000 dolari

Părţi bune Canon EOS Rebel T3i este considerat de cei de la Cnet cel mai bun aparat dSLR sub o mie de dolari. Este dedicat în principal segmentului de utilizatori care pe lângă foto sunt atraşi de filmare. Iar EOS Rebel T3i poate face filmări excelente.

Părţi slabe Unul dintre punctele slabe ale T3i este că setările va vor da puţină bataie de cap în cazul în care sunteţi în egală măsură interesaţi să filmaţi şi să fotografiaţi cu aparatul. Nu este simplu de operat, iar schimbarea între modurile filmare / foto poate fi destul de enervantă. Se pare că mai avem o probelmă cu EOS rebel T3i: nu este chiar cel mai rapid aparat atunci când vine vorba despre fotografierea unor scene rapide- sport, copii, animale.
Concluzie şi preţ: Pentru preţul de 800 de dolari, aparatul este excelent mai ales pentru cei pasionati de filmari.

3. Canon PowerShot S95 - compact camera (Best prosumer)

Părţi bune: Are un design foarte atractiv, este o cameră compactă capabilă să realizeze fotografii de calitate foarte bună şi oferă o gama întreagă de setări manuale pentru userii mai exeprimentaţi. Filmează foarte bine la 720p.

Părţi slabe: I se poate reproşa autonomia destul de mică pentru o cameră foto compactă. În acelaşi timp nu are opţiune low-compresion pe JPEG.
Concluzie şi preţ: Camera Canon PowerShot S95 merită investiţia.

4. Olympus PEN E-PL3 - cea mai bună cameră compactă cu obiectiv interschimbabil

Părţi bune: Oferă o multitudine de opţiuni şi filtre de imagine, un LCD generos ca dimensiuni, calitate foto foarte bună şi un preţ atractiv.

Părţi slabe: Din ce spun cei de la Cnet, calitatea filmării cu Olympus PEN E-PL3 este dezamăgitoare.
Concluzie: Dacă vreţi să filmaţi cu acest aparat, trebuie să spunem că este destul de scump pentru ceea ce oferă.

5. Sony Cyber-shot DSC-HX9V - Cea mai bună camera compactă end-user

Părţi bune Oferă foarte multe funcţii, realizează fotografii excelente şi filmări de calitate bună.

Părţi slabe Mici probleme de finisaj şi design, spun cei de la Cnet.

Concluzie: Sony Cyber-shot DSC-HX9V este o cameră compactă foarte bună .

 
publika

 

0