1340

Cel mai GRAV caz de anorexie din lume. La 31 de ani avea 29 de kilograme!

 
Kate Chilver a fost cel mai grav caz de anorexie pe care medicii l-au tratat. Tânăra de 31 de ani a murit, după o luptă de 16 ani cu teribila boală. Înainte de a se stinge ajunsese să cântărească numai 29 de kilograme. Indicele masei corporale era 9, în cazul în care în mod normal este cuprins între 20 şi 25.

Kate a început să aibă primele simptome de anorexie la vârsta 12 ani, iar de atunci a început calvarul. Majoritatea anilor vieţii ei i-a petrcut în clinicile de reabilitare, însă niciun tratament nu a avut efect.

"Kate a venit pentru prima dată în clinica noastră în 2004. Deşi suferea de anorexie nervoasă de la 12 ani, prima ei internare a fost pe când avea 15 ani. A fost cel mai grav caz pe care l-am văzut în viaţa mea. Indicele de masă corporală ajunsese la 9, niciodată nu am mai văzut aşa ceva, mai ales că aceste cazuri sunt extrem de grave", a declarat unul din medicii care a s-a ocupat de Kate.

Practic, în ultimii 16 ani, Kate nu a ieşit din spital decât de două ori. Însă de fiecare dată, greutatea ei scădea alarmant, iar mama tinerei o ducea imediat la clinică.

După ce i-au efectuat autopsia, medicii au constatat că inima lui Kate era pe jumătate decât un cord normal, iar mai multe ţesuturi din zona stomacului erau moarte, din cauza lipsei sângelui.

"Kate a fost un caz cum nu am mai văzut. Anorexia i-a luat viaţa şi nimeni nu a mai putut face nimic pentru asta", a declarat un alt medic.
 
antena3.ro

0