1164

Un club de hochei din Chişinău vrea în Liga de tineret a Rusiei

Conducerea clubului moldovenesc de hochei “Platina” intenţionează să înainteze echipa sa pentru a primi calitatea de membru a Ligii de hochei de tineret a Rusiei. Campionatul reuneşte echipe din 6 ţări: Rusia, Belarus, Ukraina, Kazahstan, Letonia şi Lituania.

„Am solicitat ajutorul Federaţiei de hochei a Rusiei. În vizită la clubul nostru a venit Directorul pentru dezvoltare a Ligii de tineret de hochei a Rusiei, Serghei Yakovlev”, a specificat preşedintele clubului „Platina”, Sergiu Ciobanu.

Oficialul din cadrul Federaţiei de hochei a Rusiei a inspectat terenurile din Chişinău şi Tiraspol.

„În cadrul întrevederii cu înalţi oficiali moldoveni mi-am expus doleanţele vizavi de acest subiect. Acestea se referă, în primul rînd, la infrastructură. Pentru ca Moldova să poată evolua în meciurile Ligii de tineret a Rusiei, este necesar ca terenurile de hochei din Tiraspol şi Chişinău să corespundă rigorilor noastre. La moment, acestea nu corespund cerinţelor. Numai după ce vor fi eliminate toate necorespunderile, vom putea să-i permitem clubului „Platina” să participe la competiţie”, a subliniat Serghei Yakovlev.

„Cu regret, Moldova dispune doar de 2 terenuri de hochei. Ce-i drept, acestea nu corespund criteriilor internaţionale. Încercăm să modernizăm şi să renovăm aceste terenuri. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de 1 an şi jumătate. Vom face tot posibilul ca „Platina” să poată evolua în campionatele Ligii de hochei pentru tineret din Rusiei”, a accentuat preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de hochei, Iurie Topală.

În sezonul trecut, „Platina” a cîştigat Campionatul deschis al României printre juniori. Participarea în Campionatul Rusiei va costa administraţia clubului chişinăuian 300 de mii de dolari.

O decizie oficială privind evoluţia hocheiştilor moldoveni în Liga de hochei pentru tineret din Rusia va fi luată în primăvara anului 2012.

Sursa: noi.md
0