1345

Medicamente necalitative pe piața din Moldova

 De Paula Munteanu/ Chișinău / Moldova.ORG/ -- Printr-un mod mai mult sau mai puțin misterios, în Republica Moldova au pătruns medicamente necalitative, iar de vină se pare că este Ministerul Sănătății, deoarece acesta a fost recent acuzat de Procuratură. Procurorii sunt de părere că de vină este un ordin, semnat de ministrul Andrei Usatâi, care a permis înregistrarea unei game mari de produse farmaceutice. Aceste medicamente sunt preponderent produse în India, China și Vietnam, iar calitatea acestora urma să fie verificată abia după plasarea lor pe piața farmaceutică din Moldova.
 
Conform prevederilor legale, autorizarea medicamentelor se face numai în baza rezultatelor expertizei materialelor respective efectuate de instituţiile abilitate de Ministerul Sănătăţii. Totuși, potrivit respectivului ordin, pe piața farmaceutică din Moldova apar medicamente, calitatea cărora nu este testată şi verificată.
 
Acum, procurorii invocă încălcarea mai multor legi existente, printre care Legea cu privire la medicamente și Legea ocrotirii sănătăţii.
0