919

A furat un portmoneu cu 4000 lei în timpul unei altercații și riscă 6 ani de închisoare

 Un tânăr în vârstă de 27 ani, originar din raionul Floreşti, a fost reţinut de poliție fiind bănuit că ar fi sustras de la o persoană portmoneul cu bani în sumă de circa 4000 lei într-o cafenea din sectorul Botanica al Capitalei, informează serviciul de presă al CGP Chișinău.

Potrivit acţiunilor de urmărire penală, bănuitul în seara zilei de 3 decembrie curent, împreună cu alţi prieteni se aflau într-o cafenea.

La ceva timp dintre aceştia şi alte persoane care se aflau la masa vecină, s-a iscat o ceartă care a degenerat până în bătaie. Imediat a fost solicitată intervenţia forţelor poliţieneşti care i-au despărţit pe agresori. Ulterior, una dintre persoane a declarat poliţiştilor că-i lipseşte portmoneul cu bani din buzunar.

Pe parcursul acţiunilor de investigație s-a constatat că în timpul conflictului bănuitul ar fi sustras portmoneul, profitând de situaţia creată. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală - jaf,  care prevede închisoare de la 3 la 6 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 10 000 la 20 000 lei.

Potrivit poliţiei, pe parcursul anului în Capitală au fost înregistrate 452 jafuri dintre care 351 cauze penale au fost remise organelor de procuratură.  Comparativ cu anul precedent, statistica demonstrează o diminuare cu - 8 % la acest capitol.




unimedia

0