937

Bijuterii de peste 4,5 milioane lei CONFISCATE

Directorul unei întreprinderi de capitală riscă amenzi usturătoare și confiscarea bijuteriilor în valoare de peste 4,5 milioane lei.

În urma unor percheziții efectuate de către polițiști la întreprinderea acestuia, au fost depistate circa 2 243 articole din aur și 2 714 articole din argint care valorau circa 6,2 milioane lei și care urmau să fie comercializate ilegal.

Astfel, vînzătorii magazinelor respective ofereau cumpărătorilor o fișă unde era indicat prețul, titlul bijuteriei, însă fără a elibera bonul fiscal. Mai mult, aceștia achiziționau bijuteriile de la pesoane fizice, apoi conficționau altele noi, fără a aplica marcajul de stat. Aceste articole erau expuse spre vînzare.

Specialiştii Camerei de Stat au stabilit că din totalul bijuteriilor ridicate, 965 articole din aur şi argint nu aveau marcaj de stat.

Valoarea acestor produse a fost estimată la 2.096.056 lei. Totodată, s-au depistat în plus 1.094 de articole în valoare de peste 2 milioane lei.

Directorul întreprinderii vizate riscă două amenzi pînă la 500 unităţi convenţionale şi de la 10 pînă la 100 unităţi convenţionale, iar producția să-i fie confiscată.
Пресс-служба POINT.MD
0