1588

"Micu" rămâne în închisoare

 Procuratura Generală anunță că azi, 7 noiembrie, plenul Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) a admis recursul în anulare al Procuraturii Generale, fiind casată parţial decizia CSJ din 21 ianuarie 2010 prin care Popovici (Gîlcă) Petru (alias „Micu”) şi Guzun Dumitru, puşi sub învinuire pentru organizarea şi săvîrşirea omorurilor la comandă, au fost achitaţi.

Astfel, instanţa a dispusă rejudecarea cauzei, pe episoadele de achitare a acestora, de către Colegiul Penal al CSJ.

Procuratura menționează că, prin decizia CSJ din 21 ianuarie 2010, Popovici P. a fost condamnat la 13 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis. Concomitent, au fost menţinute unele dispoziţii ale sentinţei din 7 octombrie 2003, prin care acesta a fost achitat pe capetele de acuzare de organizare a mai multor omoruri cu circumstanţe agravante, se spune în comunicatul remis presei.

Hotărîrile judecătoreşti privind condamnarea acestuia au fost menținute. Inculpații sunt învinuiți de crearea şi conducerea unei organizaţii criminale, care în perioada ianuarie 1998 – februarie 2002 a comis multiple omoruri premeditate. Hotărârea plenului CSJ este definitivă.

Sursa: UNIMEDIA

0