1195

BMW a prezentat în Munchen noua Seria 3 (FOTO)

 După cum se ştie, BMW Seria 3 este cel mai bine vândut model din gama producătorului bavarez. Peste 12.5 milioane de exemplare au fost comercializate începând cu anul 1975, când a debutat coupeul E21.

Dat fiind că este un model foarte important pentru germani, noua generaţie BMW Seria 3 este exact aşa cum ne-am aşteptat să o vedem - modernă, suplă, dar în acelaşi timp familială. Totuşi, în comparaţie cu generaţia E90, noua Seria 3 F30 are un look mai dinamic, bine conturat şi chiar sport.

Interiorul pare să fie inspirat de noua Seria 1. O confirmă comenzile sistemului de climatizare şi ale celui multimedia. Clienţii vor putea opta pentru unul din cele trei nivele de echipare: Sport, Luxury sau Modern Line, fiecare remarcându-se printr-o individualitate proprie. După cum suntem deja obişnuiţi, consola centrală este îndreptată spre conducător pentru un acces cât mai uşor la toate comenzile maşinii.

Din start vor fi oferite trei unităţi de propulsie pentru noul BMW Seria 3. Turbo dieselul de doi litri volum care este oferit în două versiuni de putere, de 163 sau 183 de cai putere şi 380 de Nm. Al treilea va fi noul motor pe benzină de doi litri de pe versiunea 328i, care produce 245 de cai putere şi livrează 350 de Nm.  În funcţie de capacitatea cilindrică, propulsoarele pot fi cuplate la cutia manuală cu 6 trepte sau la cea automată cu 8 rapoarte.

În toamna anului 2012, cel mai probabil la Salonul Auto de la Paris, va fi lansată şi o versiune Active Hybrid 3. Unitatea va fi propulsată de un motor pe benzină de 3 litri ce produce 306 cai putere, asistat de un electro motor datorită căruia Active Hybrid 3 va putea parcurge 3-4 kilometri doar cu ajutorul energiei electrice stocate în baterii. Puterea totală livrată de sistemul hibrid se ridică la 340 de cai putere şi 450 Nm, forţă similară motoarelor V8.

La lansarea modelului care a avut loc în faţa muncitorilor BMW, inginerii bavarezi i-au asigurat pe toţi cei prezenţi că noua generaţie Seria 3 rămâne cel puţin la fel de dinamică, deci nu poate fi vorba de un caracter mai moale. În schimb, nivelul de dotări a crescut. Se poate opta în funcţie de preferinţe pentru un head up display care afişează cele mai vitale informaţii pe parbriz, camere video cu vedere pe timp de noapte, sau chiar sistem multimedia cu acces la internet, şi altele.

Reprezentanţele BMW din toată Europa au dat deja startul comenzilor. Cât despre preţuri, în Republica Moldova, noua generaţie BMW Seria 3 în versiune diesel 320d va porni de la aproximativ 28.000 Euro. Primele exemplare sunt aşteptate să vină în ţara noastră în primăvara anului viitor.
 











publika.md

0