989

„Andy’s Pizza” şi “La plăcinte” amendate cu 100 000 lei

Procuratura Anticorupţie informează că firma „Trabo-Plus”(„Andy’s Pizza” şi “La plăcinte”), învinuită de procurori de evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari, a fost condamnată la amendă în mărime 100 000 lei.

Potrivit procurorilor, „Trabo-Plus” în perioada ianuarie 2010 – martie 2010, s-a eschivat de la achitarea plăţilor fiscale în sumă de peste 412 mii lei.

Astfel, în rezultatul controalelor efectuate s-a stabilit că: nu a fost asigurată evidenţa contabilă conform legislaţiei, nu au fost prezentate informaţii veridice despre veniturile din activitatea de întreprinzător și nu a fost reflectată în totalmente în evidenţa contabilă.

Toate aceste încălcări, au dus la diminuarea veniturilor obţinute din activitatea de antreprenoriat în sumă totală de 2 472 571 lei.

Totodată, amintim că la momentul iniţierii controalelor în oficiile reţelei de restaurante au fost depistaţi, ridicaţi şi confiscaţi 26 de saci cu bani, în total aproximativ 500 000 lei, care potrivit procurorilor, au fost tăinuiţi de fisc.

„Trabo-Plus” dispune de două reţele de restaurante “Andy’s Pizza” - 16 unităţi şi “La plăcinte” – 10 unităţi amplasate în Chişinău şi Bălţi, precum şi o reţea de livrare la comandă a produselor proprii gata.


Пресс-служба POINT.MD
0