1035

Un nou tratament de cancer DETALII

 
Un grup de cercetători din Slovenia lucrează la elaborarea unei noi metode pentru combaterea cancerului. Metoda are la bază nanoparticule magnetizate şi a fost elaborată pentru a spori eficienţa tratamentului existent de chimioterapie.
 
Noua metoda presupune canalizarea medicamentelor, care conţin nanoparticule magnetizate, direct spre zonele afectate de cancer. În acest mod, sunt diminuate efectele adverse ale chimioterapiei. În acelaşi timp, şi cantitatea de preparate medicamentoase folosite scade considerabil.

"În primul rând, am reuşit să demonstrăm că este posibil să elaborezi un sistem care să permită folosirea controlată a medicaţiei. În al doilea rând, acest sistem poate diminua toxicitatea medicamentelor", spune un medic implicat în cercetare. 

Noua metodă a fost testată pe şoareci, iar concluziile au fost publicate în revista Nature Nanotechnology. O cercetare mai aprofundată ar necesita până la 30 de milioane de euro. Această sumă ar acoperi costurile de cercetare şi studiile clinice pe oameni. Dacă se va dovedi a fi una de succes, această metodă ar putea fi utilizată pe scară largă în următorii cinci-şase ani.
 
publika
0