841

Apartament cu 4 lei METRU pătrat!

Foşti angajaţi ai Colegiului de Ecologie şi-au privatizat spaţiul locativ la un preţ derizoriu de 4 lei metru pătrat, iar în unele cămine studenţeşti au fost majorate nejustificat taxele pentru chirie. Aceste şi alte nereguli financiare au fost anunţate astăzi, 13 septembrie, în cadrul şedinţei Curţii de Conturi (CC), transmite Info-Prim Neo. 

Suma acestor încălcări ajunge la cîteva milioane de lei. De asemenea, s-au depistat mai multe găuri financiare în gestionarea patrimoniului public la cinci instituții superioare, printre care Universitatea Tehnică din Republica Moldova, Academia de Studii Economice, Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”. 

Totodată, pe parcursul anului 2010 instituţiile de învăţămînt superior supuse auditului au planificat, executat şi au raportat cheltuieli cu abateri de la cadrul legal, fiind admise cheltuieli neprevăzute în Legea bugetului anual în sumă de 4,9 milioane lei. 

Unii rectori ale instituțiilor menționate ridicau salarii de 3,6 ori mai mari decît media salarială a angajaţilor din învăţămînt. 

Potrivit ministrului Educaţiei, Mihail Sleahtiţchi, se va lua atitudine faţă de cei care au comis aceste încălcări. 
 
Пресс-служба POINT.MD

0