1144

Studiu: Ce pericole se ascund într-o pernă?

 
Cercetătorii au descoperit că o treime din greutatea unei perne pe care dormim în fiecare noapte este reprezentată de bacterii şi gaze. 
 
Principalele boli pe care le poţi face în somn sunt: gripa, vărsatul de vânt şi lepra. Pernele sunt contaminate atât în exterior, cât şi în interior. Unele perne sunt contaminate cu bacteria E.coli şi germeni care provoacă infecţii respiratorii şi urinare, potrivit dailymail.co.uk.
 
Medicul Arthur Tucker, care a studiat sute de perne folosite de pacienţii din spitale, a descoperit că majoritatea dintre acestea aveau mai mult de un milion de stafilococi pe un milimetru de material, care produc infecţii severe la persoanele cu sistemul imunitar slăbit. Medicul avertizează că simpla schimbare a feţei de pernă nu este suficientă pentru a te proteja de bacterii: „Oamenii pun o faţă de pernă care arată şi miroase frumos, dar de fapt învelesc în ea ceva cu adevărat dăunător”.
 
Sfaturi:
* Pernele trebuie spălate regulat la o temperatură de 60 de grade sau puse în congelator 24 de ore.
* Pernele trebuie lăsate afară să se usuce în zilele călduroase de vară (bacteriile şi ciupercile mor în medii uscate).
*Persoanele care suferă de alergii trebuie să folosească perne sintetice, pe care să le acopere cu feţe de pernă antialergene. 
 
timpul
0