984

BMW i8 va avea faruri pe bază de laser

 
BMW va introduce pe noul i8 o tehnologie de iluminare complet nouă, superioară celei actuale, bazate pe LED. Modelul bavarez va beneficia de faruri cu lumină laser.
 
După ce majoritatea constructorilor auto şi-au echipat modelele cu lumini xenon sau bi-xenon, iar o bună parte se adaptează deja noului curent al tehnologiei LED, BMWpregăteşte o nouă revoluţie la Salonul Auto de la Frankfurt, scrie Automarket.ro.
 
Bavarezii lucrează de câteva luni la o nouă generaţie de lumini pe bază de laser, tehnologie folosită în premieră în segmentul maşinilor de serie. Văzută ca o evoluţie a actualelor lumini LED, tehnologia laser va fi expusă în premieră mondială la Frankfurt pe versiunea concept a viitorului model hibrid i8, promis deja de BMW fanilor săi.
 
Oficialii germani susţin că iluminarea cu laser nu va avea efecte negative asupra celorlalţi participanţi la trafic."Laserul este într-adevăr periculos pentru ochi, însă atunci când nu este convertit. Atunci când fasciculul este filtrat, poate rezulta o lumină mult mai clară şi mai albă, complet inofensivă pentru ochi."
 
Comparat cu actuala soluţie de iluminare LED, care îşi face loc pe tot mai multe modele, laserul are avantaje clare. Acesta din urmă are o eficienţă energetică mai mare, beneficiază de un fascicul luminos mult mai intens, poate avea o proiecţie mult mai exactă, fără dispersie, şi poate avea dimensiuni mult mai mici decât cele ale luminilor LED. Această caracteristică ar putea favoriza viitoarele idei creatoare ale designerilor auto mondiali.
 
publika
0