942

Preţul cărnii: Între presiunea importatorilor şi cea a intermediarilor

 
În pofida unui an agricol bun, crescătorii de animale nu pot fi tot atât de satisfăcuţi ca şi colegii lor ce se ocupă de producerea produselor vegetale. Şi asta, deoarece preţul de achiziţionare a cărnii de către intermediari este foarte scăzut deşi la consumatorul final ea ajunge la preţuri destul de ridicate. Totodată s-au scumpit drastic cerealele iar asta a condus la costuri ridicate de producere.

Carnea este un produs alimentar de bază şi de aceea orice creştere sau descreştere a preţurilor este subiect de ştire şi de dezbateri aprinse în societate. La noi în ţară valoarea cărnii este un subiect fierbinte, în special datorită faptului că preţurile mai tot timpul râmân înalte, indiferent dacă a fost sau nu un an agricol bun, indiferent dacă preţurile de la producători au scăzut.

Citiți continuarea în ECONOMIST.
0