907

CCCEC a BLOCAT 200 000 lei sustraşi de la americani

200 000 lei au fost blocaţi de pe contul unui cetăţean al Republicii Moldova. Potrivit Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor al Centrului anticorupţie, banii au fost transferați din SUA.

Oamenii legii susțin că banii ar fi aparţinut unui client al instituţiei financiare și că recent au dispărut de pe contul acestuia. Departamentul fraude al “Bank of America N.A.” presupune că banii au fost sustraşi de către un grup de hackeri.

Astfel, CCCEC a stabilit că la data de 8 august curent, pe contul unui locuitor al satului Tănătari, raionul Căuşeni, angajat al unei filiale a întreprinderii „Apă Canal”, au fost transferaţi din SUA 200 000 lei.

Bărbatul în vîrstă de 60 de ani a declarat că nu cunoaşte de unde provin banii, recunoscînd totodată că deţine un cont bancar. Totodată, acesta a depus o cerere prin care a refuzat banii.

Portalul de știri POINT.md reamintește că acum o săptămînă, a fost reţinut în flagrant un student moldovean care ar fi utilizat buletine de identitate false pentru a însuşi de la cetăţeni străini, inclusiv cetăţeni ai SUA, mijloace financiare în proporţii deosebit de mari.

CCCEC a stabilit că gruparea transnaţională din care făcea parte şi reţinutul ar fi extras peste 1 milion de lei.

Studentul este arestat pe un termen de 30 de zile.
 
Пресс-служба POINT.MD
0