778

Numărul moldovenilor ABONAȚI la serviciile de acces la Internet cu viteză mare a CRESCUT

Numărul abonaților la serviciile de acces la Internet a crescut cu 37,5% față de aceeași perioadă a anului trecut și a depăşit cifra de 455 mii, potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Numărul abonaţilor la serviciile în bandă largă la puncte fixe s-a majorat cu 38,8% şi a ajuns la 310,1 mii, iar a abonaţilor la puncte mobile – cu circa 34,9% şi a depăşit pragul de 144,9 mii.

În perioada de referinţă, furnizorii serviciilor în bandă largă la puncte fixe au conectat la reţelele sale 41 mii de abonaţi noi. Cei mai mulţi abonaţi – circa 30,6 mii a conectat la reţeaua sa Moldtelecom. Companiile Starnet şi Sun Communications au majorat baza lor de abonaţi cu 5,1 mii şi, respectiv, cu 2,9 mii.

În aceeaşi perioadă, cei trei furnizori de reţele mobile 3G au conectat la reţelele sale circa 23,3 mii de abonaţi noi la serviciile în bandă largă la puncte mobile. Cei mai mulţi abonaţi s-au conectat la Moldcell, Orange Moldova şi Moldtelecom. Restul furnizorilor ce activează pe această piaţă deţin împreună o cotă de 7,2%.

La finele primului semestru, Orange Moldova avea peste 75,7 mii de abonaţi la Internetul mobil prin reţelele 3G, Moldcell – circa 54,9 mii şi Moldtelecom– 14,3 mii.

Portalul de știri POINT.md menționează că în perioada de raport pe piaţa serviciilor de acces la Internet la puncte fixe au activat 47 de furnizori.


Пресс-служба POINT.MD

0