1931

Скандал вокруг Славянского Университета дошёл до прокуратуры



 
Procuratura Râșcani s-a autosesizat în urma celor întâmplate cu jurnalistul Oleg Brega la Universitatea Slavonă. Potrivit unui comunicat al instituției, au fost înregistrate autosesizarea organului de drept şi sesizarea cet. Oleg Brega în care se invocă faptul că, la 29 iulie curent, în incinta Universităţii Slavone din capitală, de către reprezentanţii instituţiei i-a fost înjosită onoarea şi demnitatea precum şi că a fost ţinut ilegal într-un birou din instituţie. 

 
Instituția de anchetă anunță că ieri, 2 august 2011, au fost pornite două cauze penale conform prevederilor art.art.287 alin.(2) lit.b) şi 166 alin.(2) lit.d) Cod penal - pe faptul comiterii de către reprezentanţii Universităţii Slavone a huliganismilui şi privaţiunea ilegală de libertate.

"În cadrul efectuării urmăririi penale procurorii vor lua toate măsurile prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă şi obiectivă a circumstanţelor cauzei", se menționează în comunicat.

UNIMEDIA amintește că mai mulți angajați ai universității i-au interzis lui Oleg Brega să filmeze în incinta Universităţii Slavone din Chişinău. Vădit iritat de faptul că jurnalistul continua să filmeze, directorul executiv al instituţiei – Andrei Babenko, a lovit în camera de filmat şi, respectiv, în jurnalist. Ulterior, o altă persoană a încercat să-l deposedeze de camera de filmat. Brega a fost sechestrat într-un birou fără a i se permite să plece sub pretextul că nu s-a legitimat şi a filmat într-o instituţie de învăţământ privată. Jurnalistul a fost înjurat pentru că a cerut să i se vorbească în română.

ONG de media au condamnat comportamentul responsabililor de la Universitatea Slavonă.

Sursa: UNIMEDIA
 
0