1091

La mulți ani, Maria Bieșu!

 
Primadona Operei Naţionale, Maria Bieşu, împlinește miercuri, 3 august, venerabila vârstă de 76 de ani. Cu ocazia aniversării sale, Artista Poporului va fi felicitată și de președintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, anunță Serviciul de presă al președintelui.
 
Maria Bieșu s-a născut pe 3 august, 1935 în comuna Volintiri, Ștefan Vodă . A debutat pe scena Teatrului de Operă în 1962, cu spectacolul "Tosca" de Puccini, unde a evoluat în locul unei soliste care s-a îmbolnăvit.  Numele ei a devenit faimos în 1967 când obține titlul de „Cea mai bună Cio-Cio-san” la Concursul Internațional Miura Tomaki  din Japonia.
 
Din 1990, Maria Bieşu invită vedetele de operă şi balet din întreaga lume la un festival care-i poartă numele. Artista are o mulţime de distincţii, printre care "Artistă emerită", "Artistă a poporului" si  "Ordinul Republicii".  
 
 
Într-un interviu pentru apropomagazin.md, Maria Bieșu declara că tot ce își dorește este sănătate. Artista se simte mai bine după ce această primăvăra, sănătatea i-a creat probleme majore. ,,Mă rog la Dumnezeu să-mi dea sănătate şi putere pentru a putea cât mai curând să să mă întâlnesc cu publicul meu”, spunea primadona Operei Naţionale.
 
arena
0