1595

Новый виток скандала вокруг славянского университета: сотрудники университета украли видеокамеру

(video) Episodul 2 la Universitatea Slavonă: Un tânăr a rămas fără camera de filmat
8


Colaj: UNIMEDIA
 

 
După incidentul de vineri, 29 iulie, în care Oleg Brega a fost sechestrat și agresat în cadrul Universității Slavone din Chișinău, azi, în curtea instituției de învățământ istoria s-a repetat. 

De această dată, mai mulți tineri au venit să protesteze față de acțiunile directorului executiv Andrei Babenco, care l-a lovit pe Oleg Brega în cadrul instituției. În semn de protest, aceștia au venit cu camere de filmat, înregistrând ce se întâmplă în zonă. Tinerii au fost întâmpinați agresiv la Universitatea Slavonă, iar unul dintre ei a rămas chiar fără camera de filmat. 

Reprezentanții instituției de învățământ au încuiat ușile și au chemat poliția, care a încercat să calmeze spiritele.

 
Imagini video, azi, 1 august: Protest


UNIMEDIA amintește că vineri, 29 iulie, potrivit unor imagini video date publicității de Oleg Brega, acesta ar fi fost agresat de directorul executiv al Universității Slavone din Chișinău, Andrei Babenco, pentru că ar fi dorit să facă o investigație și a cerut să i se vorbească în română. Oleg Brega spune că s-a dus să investigheze un conflict cu o studentă de la Cahul, care vrea să se mute în altă universitate, dar nu putea ridica documentele de la Universitatea Slavonă. Imediat ce i-a spus lui Babenco care e scopul vizitei sale și a cerut să i se vorbească în română, Brega a fost agresat de subalterni și de Andrei Babenco. "M-au apucat de gât, sunt niște teroriști", spune jurnalistul.

Ulterior, acesta a fost sechestrat în cadrul instituției preț de 15-20 min, timp în care Babenco a chemat paza particulară. Brega a refuzat să li se supună și a chemat poliția, cea care reprezintă Ministerul Afacerilor Interne, deci și statul RM. Polițiștii i-au spus lui Babenco că Oleg Brega are dreptul să filmeze deoarece se află într-o instituție publică. În cele din urmă, directorul executiv de la Universitatea Slavonă s-a enervat iar și a încercat să cheme "superiorii".

Andrei Babenco a negat azi pentru ProTV acuzațiile aduse de Oleg Brega. "La noi nu s-a întâmplat nimic. Sunt povești. Totul este bine. Este o comandă. Sunt minciuni și provocații. Asupra nimănui niciodată nu am ridicat mâna în viața mea, este un montaj. Nu l-am reținut în universitate pe Oleg Brega. El singur a chemat poliția. Nu l-am atins nici măcar cu un deget. De ce voi, televiziune românească provocați. S-a terminat cu Găgăuzia și începeți cu Universitatea Slavonă? Nu s-a întâmplat nimic aici, totul este bine", a spus iritat Babenco pentru ProTV, contrar imaginilor video publicate de Oleg Brega.

Imagini video, vineri, 29 iulie:





Sursa: UNIMEDIA 
Video: Curaj.tv 
 
1