936

Noapte de cosmar pentru 6 turisti moldoveni. Au ramas blocati in muntii Fagaras, Romania

6 turisti din Republica Moldova isi vor aminti tot restul vietii noaptea de cosmar din Muntii Fagaras si misiunea care i-a salvat.

Incercau sa parcurga un traseu extrem de periculos spre Varful Moldoveanu si au ramas blocati la peste 2000 de metri. Unul dintre ei s-a ranit grav, dupa ce a alunecat pe o portiune de gheata si s-a rostogolit pe pantele abrupte. Un elicopter al jandarmeriei montane a pornit inspre grup.

Operatiunea de salvare a durat aproape 20 de ore. Apelul de urgenta anunta ca 6 oameni sunt in mare dificultate in masivul Fagaras. Salvamontistii i-au descoperit dupa miezul noptii, pe Valea Visea Mare.

Unul dintre turisti era ranit grav, cu leziuni la cap si nu putea fi deplasat. Alunecase intr-o prapastie si se lovise de pietrele ascutite ca niste lame. Cand l-au vazut cum se prabuseste aproape 300 de metri colegii au incremenit.

Imediat s-a pornit si o avalansa de pietre care ar fi putut sa-l striveasca.

Barbatul cazut in prapastie a intrat in hipotermie, dar insotitorii au reusit sa-l mentina in viata. La prima ora a diminetii un elicopter l-a preluat pe ranit.

Ceilalti turisti moldoveni au coborat pe jos, ajutati de salvamontisti.

 



 
protv.md

0