996

De ce e bine să mănânci cireşe

 
Gustoase, dar şi foarte sănătoase, cireşele sunt vedetele verii. Nu lăsa să treacă sezonul fără să te bucuri de savoarea lor.

Datorită conţinutului mare de apă (70%), cireşele sunt un excelent diuretic, depurativ şi laxativ. Una sau două zile de cură de cireşe reprezintă o veritabilă detoxificare a corpului, înlesnind eliminarea deşeurilor şi toxinelor din organism.

Cireşele sunt recomandate reumaticilor, persoanelor care suferă de gută, artrită, obezitate sau de constipaţie, celor cu litiaze renale şi biliare, dar şi diabeticilor, deoarece conţin predominant zaharuri uşor de asimilat de către aceştia.

Pentru că sunt bogate în minerale (fier, calciu, fosfor, magneziu, potasiu), cireşele sunt ideale pentru persoanele, anemice, cu stări avansate de oboseală şi pentru copiii cu probleme de creştere. Conţinutul de magneziu le transformă într-un excelent sedativ şi antidepresiv. Cireşele stimulează organismul şi au o acţiune favorabilă asupra imunităţii naturale, având şi o funcţie de reglare a aparatului digestiv, în special a fermentaţiei intestinale.

Fiind o sursă bogată de antioxidanţi şi de vitaminele A, B şi C, cireşele împiedică îmbătrânirea prematură a pielii şi întreţine ţesuturile (tegumente, mucoase, epitelii). 
 
jurnal.md
0