874

Bacteria E-coli a omorat 16 oameni. Europa, debusolata. Germania admite: Castravetii NU sunt de vina

Bacteria ucigasa E.coli continua sa faca victime si nimeni nu stie care este sursa contaminarii. O suedeza care a calatorit in Germania a murit din cauza acestei bacterii, iar numarul total al deceselor a ajuns la 16, castravetii fiind exclusi ca sursa.


Este pentru prima data cand o persoana din afara Germaniei moare din cauza acestei bacterii ucigase, ce-i drept in urma unei calatorii in Germania. Femeia originara din Suedia avea peste 50 de ani si era spitalizata in momentul producerii decesului.
In prezent, cel putin 39 de suedezi sunt infectati cu bacteria E.coli, unii dintre ei dezvoltand sindromul hemolitic uremic.


Pana acum, s-a afirmat ca sursa acestei contaminari o reprezinta castravetii din Spania, insa, marti, oficialii germaniei au admis ca aceasta ipoteza este gresita, anunta Daily Mail. "Germania admite ca legumele din Spania, respectiv catravetii, nu sunt cauza producerii acestor decese" a declarat secretarul german al agriculturii, Robert Kloos.


Marti noaptea, autoritatile spaniole au investigat cazul suspect al unui pacient care, de asemenea, fusese intr-o calatorie in Germania. In prezent, peste 1.200 de persoane sunt afectate de contaminarea cu bacteria E.coli. Acest inceput de epidemie a cauzat tensiuni diplomatice intre Germania, Spania, Franta si Rusia.
Ministrii Agriculturii din statele membre UE au discutat despre aceasta situatie cu ocazia unei reuniuni informale desfasurate in Ungaria, in timp ce Comisia Europeana a comunicat, initial, ca posibila sursa de contaminare sunt castravetii din orasele spaniole Almeria si Malaga. De asemenea, sunt examinati si castravetii provenind dintr-un loc exportat de Olanda sau Danemarca spre Germania, potrivit Mediafax.


protv.md

0