733

Maşina Zdubilor a fost devastată

 
După ce a fost implicat într-un accident rutier, din microbuzul trupei „Zdob şi Zdub” a rămas doar rama.
 
Imaginile au fost surprinse de fotoreporterul JURNALULUI Nadea Roşcovan. După accident, microbuzul a fost parcat pe teritoriul unei uzine, unde trupa are studiou, în sectorul Botanica al municipiului Chişinău. Din imagini se vede foarte bine că microbuzul a fost devastat în întregime, au fost scoase chiar şi firile elecrice.
 
Solicitat de JURNAL, Igor Dânga, directorul trupei, a declarat că nu ştie nimic despre acest lucru. „Microbuzul stă de trei ani acolo, sigur că nu noi am scos tot din el, la ce ne trebuie”, spune acesta. Igor Dânga ne-a mai comunicat că abia acum, peste trei ani, au primit banii de la Compania de Asigurări.
 
Cât despre sancţionarea vinovatului, procesul încă durează. În prezent, „Zdob şi Zdub” nu are un mijloc de transport propriu. Membrii formaţiei au fost implicaţi în iunie 2008 într-un accident rutier grav la câţiva kilometri de Chişinău. Aceştia au fost la un pas de moarte după ce o maşină a intrat cu viteză mare pe contrasens şi i-a lovit frontal.
 
Maşina Zdubilor s-a rostogolit de două ori în urma impactului. Ca rezultat, sunetistul a suferit o ruptură de claviculă, fiind cusut în trei locuri, solistul s-a lovit la spate, iar bateristul a suferit leziuni la un picior. Toţi au fost răniţi de cioburile geamurilor. Ei mergeau la Kiev pentru un concert, urmau să aibă reprezentări în Europa, toate au fost anulate după accident. Ulterior, inspectorul Poliţiei Rutiere, Ion Roşcovan, a declarat că accidentul a avut loc la ora 1.00, pe drumul Chişinău–Vadul lui Vodă, la 300 metri de podul de peste Nistru. Microbuzul în care se afla trupa „Zdob şi Zdub” a fost lovit de un altul, condus de un şofer în stare de ebrietate şi fără permis de conducere.
 
jurnal.md
0