873

Natura s-a dezlantuit. Japonia inundata partial de un taifun

Abia si-a revenit dupa cutremur si tsunami, ca o ameninta o noua calamitate. Un taifun a inundat ieri Australia si partial Japonia. 60 de persoane au fost ranite, dupa ce apele de un metru inaltime au maturat totul in cale. O echipa de filmare a reusit sa surprinda, din elicopter, imagini spectacloase din timpul stihiei.
Taifunul, pe care meteorologii l-au numit Songda a provocat numeroase ploi torentiale, care, peste noapte, au transformat capitala Australiei si nordul Japoniei in lacuri.


Dupa ce a facut ravagii in Australia, taifunul s-a indreptat spre Japonia. Meteorologii spun ca in prezent aesta ameninta toata suprafata tarii. Exista temeri serioase ca taifunul ar putea ajunge si in zona devastata in martie de tsunami si cutremur si astfel va raspandi radioactivitatea de la Fukushima.

Ca sa protejeze centrala, muncitorii au acoperit reactoarele cu rasina sintetica. Deocamdata pagubele materiale nu au fost estimate. Zeci de masini au fost acoperite de ape, iar firele electrice au fost rupte de rafalele de vant puternic.

Pe langa tate acestea, atat in Sidney cat si in nordul Japoniei circulatia a fost perturbata.
protv.md

0