817

Angaja cetăţeni moldoveni la muncă în Federaţia Rusă

Un ucrainean în vârstă de 46 de ani este suspectat că angaja cetăţeni moldoveni la muncă în Federaţia Rusă, prin intermediul unei firme fantomă.

Pe parcursul lunii mai, anul curent, sub pretextul angajării, acesta a reuşit să încaseze de la 32 de persoane suma de 40.000 de lei.

Suspectul a plasat un aviz la postul TV şi ziarele locale prin care anunța angajarea cetăţenilor Republicii Moldova la construcţia liniei de gaz din regiunea Habarovsk, FR. Ucraineanul s-a prezentat, sub un nume fals, drept reprezentant al Concernului „Gaz-Prom” şi manager al Campaniei „Stroi Gaz-Consulting.
În cadrul percheziţiei efectuate în oficiul-fantomă au fost ridicate un şir de chitanţe, dispoziţii de încasare a mijloacelor băneşti şi ştampila Federaţiei Ruse cu inscripţia “Федеральная служба лесного хозяиства Росий, Управление лесами хабаровского края, Синдинский лесхоз” cu care suspectul viza chitanţele dispoziţiilor de încasare, eliberate cetăţenilor ce i-au transmis mijloace băneşti.

Mai mult, în urma investigaţiilor şi acţiunilor de urmărire penală efectuate, s-a confirmat faptul că unitatea „Синдинский лесхоз” a fost lichidată în anul 2007, iar bănuitul nu este angajat al Concernului „Gaz -Prom”, sau al Companiei „Stroi Gaz Consulting”.

În prezent, bănuitul este cercetat în stare de arest, iar pe cazul dat a fost pornită cauză penală în baza art. 190 al 2 Cod Penal „Escrocherie”. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 500 la 1000 unităţi contravenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.
Пресс-служба POINT.MD
0