1002

Adevărata poziţie a Moscovei: RUSIA NU VINDE TRANSNISTRIA OCUPANŢILOR ROMÂNI!

Rusia nu va ceda Transnistria şi nu va admite românizarea acestei zone de către Moldova şi România. Informaţiile publicate în presa de la Chişinău despre presupusa reunificare a celor două maluri ale Nistrului şi pretinsa abandonare a lui Smirnov sunt speculaţii electorale, în preajma scrutinului din 5 iunie.
„Discuţiile despre aşa-zisa soluţionare a diferendului transnistrean şi despre o pretinsă unificare a Transnistriei cu Moldova sunt aberante. În viitorul apropiat nu se prevăd mutaţii spectaculoase în stânga Nistrului, iar orice referire la rezolvarea iminentă a problemei transnistrene trebuie privite doar în contextul alegerilor din 5 iunie din Moldova”, notează portalul km.ru, care are o politică editorială apropiată Kremlinului. Precizăm, în context, că unul din editorialiştii portalului este Mihail Leontiev, jurnalist din anturajul premierului rus Vladimir Putin.

„Rusia nu are de gând să-şi schimbe poziţia în cazul Transnistriei. Informaţiile despre o presupusă abandonare a republicii de către puterea de la Moscova nu au niciun fundament serios. Moscova a fost, este şi va fi împotriva românizării forţate a zonei transnistrene, indiferent de forma sub care se face aceasta. Rusia nu trădează Transnistria, nu-şi cedează concetăţenii şi nu există niciun indiciu care ar confirma acest lucru”, notează sursa citată.

Reamintim că săptămâna trecută o delegaţia a Sovietului Suprem al Transnistriei, în frunte cu şeful acestuia, Anatoli Kaminsky, a vizitat Duma de Stat. Acest eveniment a servit drept motiv pentru apariţia unor materiale în presă, care relevă că anume acesta va fi principalul concurent al lui Smirnov la viitoarele alegeri prezidenţiale.

Kaminsky conduce şi partidul „Obnovlenie”, cunoscut pentru disponibilitatea de a găsi compromisuri în negocierile cu Chişinăul.
24h.md
0