1028

SMIRNOV PUS CU BOTUL PE LABE: Roşu pentru preşedinţia Transnistriei!

Sovietul Suprem de la Tiraspol a bătut în cuie proiectul noii Constituţii a enclavei separatiste. În acesta se conţine o prevedere specială care limitează la două numărul de mandate prezidenţiale, deţinute de o persoană. Astfel, liderul separatist, Igor Smirnov, nu va mai putea să candideze pentru funcţia de preşedinte al Transnistriei.
Chestiunea în cauză a fost discutată şi aprobată de Comisia specială pentru modificarea Constituţiei a Sovietului Suprem, iar Igor Smirnov a fost pus la curent cu noile prevederi, informează serviciul de presă al Legislativului de la Tiraspol.

„Într-o anumită măsură, noi ne întoarcem la vechile norme constituţionale, pentru care s-a votat în cadrul referendumului din 1995, care prevăd limitarea numărului de mandate prezidenţiale pentru o singură persoană. Noua Constituţie va garanta pricipiul separării puterilor în stat şi va limita ingerinţele în activitatea legislativului a instituţiei prezidenţiale”, a declarat pretinsul ministru al Justiţiei de la Tiraspol, Sergehi Stepanov.

„Legea de bază a statului trebuie să fie una stabilă şi să protejeze interesele cetăţenilor”, a remarcat, la rândul său, Galina Antiufeeva, preşedintele Comisiei speciale pentru modificarea Constituţiei transnistrene.
24h.md
0