1024

Republica Moldova face încă un pas spre Uniunea Europeană

 
Cea de-a şasea rundă de negocieri privind Acordul de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană se va desfăşura, luni 11aprilie 2011, la Chişinău. În cadrul reuniunii participanţii vor aborda mai multe subiecte din cadrul grupurilor de lucru comune, continuându-se negocierile pe marginea textului Acordului de Asociere privind domeniile de cooperare economică , justiţie, dialog politic , reforme.
 
Menţionăm că delegaţia moldovenească va fi condusă de viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, iar cea a UE de Directorul Executiv pentru Europa şi Asia Centrală, Serviciul European pentru Acţiune Externă, Comisia Europeană, Mirosalv Lajcak.
 
Amintim că prima rundă de negocieri moldo-comunitare pe marginea Acordului de Asociere a avut loc la 17 ianuarie 2010.
 
Menţionăm că Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană conține trei componente: acordul politic, de liber schimb și regimul liberalizat de vize.
 
Planul de acțiuni Uniunea Europeană - Republica Moldova, care vizează liberalizarea regimului de vize, a fost finalizat și aprobat de Comisia Europeană la 16 decembrie 2010.
 
publika
0