972

Primul festival Bach, patronat de Sanda Filat

Sala cu Orga organizeaza, in premiera pentru tara noastra, un festival consacrat marelui compozitor J.S. Bach. Concertele vor fi sustinute de interpreti cu renume national si international.
Organizatorii vor marca in acest fel aniversarea compozitorului german, nascut pe 31 martie 1685.


“Prin acest prim festival dorim sa aducem un tribut marelui Bach, care este si pana astazi o figura cardinala in evolutia muzicii din toate timpurile”, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, directorul Salii cu Orga, Larisa Zubco.


Evenimentul are ca parteneri Ambasadele Germaniei, Poloniei si Frantei in Republica Moldova si este patronat de Sanda Filat, sotia premierului Vlad Filat.


“Am acceptat solicitarea Salii cu Orga pentru ca, pana acum, nu a mai fost organizat un asemenea festival la noi in tara. Cu aceasta ocazie putem sa ne apropiem de muzica lui Bach, sa ne apropiem de noi insine”, a spus Sanda Filat.


“Muzica acestui mare compozitor este un punct nevralgic care atinge strunele sufletului”, a marturisit si prim-dirijorul Orchestrei Nationale de Camera, Cristian Florea.
Festivalul va avea loc intre 25 si 31 martie si va fi inaugurat cu un concert de camera sustinut de trompetistul francez Bernard Soustrot.


Amatorii de muzica jazz vor avea ocazia sa asculte un program din repertoriul formatiei Quintessence Saxophone Quintet din Germania.


Nici muzica de orga nu va lipsi la acest festival. Concertul va fi sustinut de Hanna Dys din Polonia. Cu un recital va iesi in scena si mezzo-soprana Sylwia Zlotkowska din Polonia, laureata a numeroase concursuri internationale.
Toate spectacolele se vor desfasura la Sala cu Orga, incepand cu orele 18:00. Biletele vor costa intre 30 si 100 de lei.


stireazilei.md

0